Lammers | Thijssen Advocaten Arbeidsrecht

Loop geen lage WW-premie mis!

Eerder al schreven wij een artikel over de noodzaak van de vastlegging van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd om vanaf 1 januari 2020 in aanmerking te kunnen komen voor de lage WW-premie.

Vanwege de vele vragen hierover heeft Minister Koolmees op 9 december 2019 een Kamerbrief gestuurd en een nadere toelichting gegeven op de situatie dat een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd wordt omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in combinatie met de eisen voor de lage WW-premie.

Minister Koolmees antwoord als volgt over deze situatie:

Om de administratieve lasten te beperken is geregeld dat werkgevers in zulke situaties niet een geheel nieuwe arbeidsovereenkomst hoeven op te maken, maar kunnen werkgevers volstaan met een schriftelijk, door beide partijen ondertekend addendum bij de oorspronkelijke arbeidsovereenkomst. Deze mogelijkheid – en de voorwaarden waaronder deze kan worden toegepast – is door de Belastingdienst actief bij salarisadministrateurs en werkgever onder de aandacht gebracht.

Coulanceperiode tot 1 april 2020

Er komt bovendien een coulanceperiode tot 1 april 2020 waarin de werkgevers deze schriftelijke vastlegging kunnen regelen, maar wel vanaf 1 januari 2020 de lage WW-premie kunnen toepassen. In zulke situaties kunnen werkgevers in de loonaangifte de indicatierubriek «schriftelijke arbeidsovereenkomst» vullen met «ja». Deze coulance geldt alleen voor arbeidsovereenkomsten van werknemers die voor 1 januari 2020 in dienst zijn getreden. Voor andere arbeidsovereenkomsten geldt de coulance niet.

Uiterlijk voor 1 april 2020 dient voor deze werknemers de door beide partijen ondertekende schriftelijke arbeidsovereenkomst of het door beide partijen ondertekende schriftelijke addendum in de loonadministratie aanwezig te zijn en moet daaruit blijken dat de werknemer reeds op uiterlijk 31 december 2019 voor onbepaalde tijd in dienst was.

Als niet voor 1 april 2020 aan deze voorwaarden is voldaan maar de arbeidsovereenkomst wel voortduurt na 31 maart, is met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020 alsnog de hoge WW-premie verschuldigd.

Tot slot

Kortom, Een addendum of brief genaamd addendum met daarin de zaken die in ons vorige artikel hierover zijn omschreven, volstaat dus voor toepassing van de lage WW-premie. Belangrijk is dat de werknemer dit addendum ook ondertekent voor 31 maart 2020. U kunt de volledige Kamerbrief van 9 december 2019 hier vinden.